Музика

"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена

27 юни, 20.00 ч. - Арена София, Колодрум Сердика

 

◊ ПОКАНА

„Копаница-тропаница", най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, излиза на открита сцена, за да срещне фолклорните танцови клубове с всички, които обичат българските ритми.

На 27 юни, понеделник, от 20.00 ч. за първи път на откритата сцена Арена София, Колодрум Сердика,  Оркестърът ще представи следващото издание на „Копаница-тропаница", с популярни и обичани хора и ръченици, като Чичово, Еленино, Петрунино и Щеркольовата. Фолклорни клубове от цялата страна и любители на българските танци ще превърнат специално избраното пространство в най-големия празник на народната музика.

Проектът „Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов има иновативен подход към цялото модерно течение - фолклорните танцови клубове. Още в първото си издание, в зала 3 на НДК, концертът събра над 1000 души от цяла България, които изиграха своите любими танци под жив съпровод. Това даде особена енергия на проекта и очаквания за неговото продължение при изключително голям интерес от страна на публиката.
 
Очакваме всички почитатели на танцовото фолклорно изкуство, за да се повеселим заедно!
 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим и на място.

__________

Снимки: Ани Петрова, БНР

Автор:
БНР
Публикация:
22.06.2022 г. 13:24
Посетено:
694
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34965-kopanitsa-tropanitsa-na-orkestara-za-narodna-muzika-na-bnr-na-otkrita-stsena