Музика

Хорово изкуство в програмата на 53. МФ „Софийски музикални седмици”

Концерт на Камерна формация Te Deum Adoramus (12 юни) и на Камерна капела „Полифония“ (15 юни)

     

По време на пандемията най-много пострада хоровото изпълнителско изкуство, като невъзможността за репетиции и концерти досега се отразява на състоянието на съставите. Тази година обръщаме особено внимание на хоровата музика чрез представяне на разнообразни формации. За 25-годишнината си Камерна формация Te Deum Adoramus на 12 юни от 19 ч. в зала БИАД ще представи разнообразна и предизвикателна програма. За първи път Камерна капела „Полифония“ ще представи своите хористки като солисти. На 15 юни от 19 ч. в НМ „Земята и хората“ те ще изпълнят произведения от широк репертоарен диапазон – от барока до съвременността.

В тази панорама на хоровото изкуство са включени и Националният филхармоничен хор и Детският филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, Хорът на слепите „Академик Петко Стайнов“ с диригент Петър Матев и Смесеният хор на НМА с концерт след майсторския клас по хорово дирижиране на Ювал Вайнберг.

* * *

Фестивалът се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.

Билети на касата на Зала „България”, Билетен център НДК, както и чрез: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните партньори.

Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.

 

Автор:
Борислава Лазарова
Публикация:
02.06.2022 г. 16:49
Посетено:
617
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34831-horovo-izkustvo-v-programata-na-53-mf-sofiyski-muzikalni-sedmitsi