Музика

Вокална група "Радиодеца" с концерт в Първо студио на БНР

Концерт "Пейте с Радиодеца" на 27 май от 19:00 часа

Вокална група "Радиодеца" с концерт в Първо студио на БНР

 

◊ ПОКАНА

Малките певци от Вокална група „Радиодеца" с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца" на 27 май от 19:00 часа.

След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади.

„С нетърпение споделям, че две нови песни намериха своето място в репертоара на най-малкия състав на радиото - „Приятелството" по музика и текст на очарователната композиторка Биляна Ангелова и аранжимент на младия китарист Щерион Пилидов и „Песен за пристанището Ел Баба" по музика на Полина Цвяткова и аранжимент на талантливия диригент, композитор и продуцент  Любомир Денев–син.", споделя продуцентът на детска музика в радиото Десислава Константинова.

Водещ на концерта ще бъде Диляна Трачева.  Програмата включва песни от репертоара на Вокална група „Радиодеца", написани специално за тях от съвременни български композитори - „Гъбарска Песничка" по музика и аранжимент на  Васил Делиев и текст на Виктор Самуилов, „Танцуващото куче" по музика на Георги Костов, текст на Лиана Даскалова и аранжимент на Руслан Карагьозов, „Една добра мушичка" по музика и аранжимент на  Владимир Джамбазов и текст Атанас Звездинов и „Ботушите на Заю" по музика и аранжимент на Руслан Карагьозов  и текст на Панчо Панчев.

Специални гости на вечерта са блестящите джаз инструменталисти Тодор Бакърджиев – тромпет, Димитър Горчаков – пиано, Петър Кривицки – бас китара и Стю Иванов – барабани. Квартетът и децата ще разкажат по различен начин своята „Гледна точка" по музика на Александър Христов, текст на Татяна Балова и аранжимент на Венцислав Благоев, както и  историите за „Два разплакани микроба" - музика Борислава Танева, текст Богомил Гудев, аранжимент Христо Йоцов, „Котка" по музика и аранжимент на  Любомир Денев, текст на Маргарита Лапева.

* * *

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на www.eventim.bg и в Рекламно-информационния център на БНР (София, бул. "Драган Цанков" №4).

 

Автор:
Мая Филипова
Публикация:
25.05.2022 г. 16:41
Етикети:
БНРИлина ТодороваконцертВокална група „Радиодеца"
Диляна Трачева
„Пейте с Радиодеца
Посетено:
1322
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34774-vokalna-grupa-radiodetsa-s-kontsert-v-parvo-studio-na-bnr