Музика

"Млади фолклорни таланти" в Борисовата градина на 22 май

Входът за галаконцерта, организиран от програма „Хоризонт“ на БНР, е свободен

"Млади фолклорни таланти" в Борисовата градина на 22 май

 

Галаконцертът "Млади фолклорни таланти“ ще се проведе в неделя, 22 май, от 14 до 16 часа, в парк-театъра в Борисовата градина. 21-ото издание на събитието на предаването „Рано в неделя“ на програма "Хоризонт", ще е със свободен вход. Водещи на събитието ще са обичаните радиоводещи и певици Ива и Ева Валентинови. 

Галаконцертът „Млади фолклорни таланти“ ще се проведе за първи път на открито. На сцената на парк-театъра в Борисовата градина ще пеят и свирят лауреатите на класацията. Деца от цялата страна, които се занимават с фолклор и обичат българската народна песен и българските народни инструменти, изпращат записи до БНР и участват в класацията през цялата година. Слушателите класират директно в ефир предложените изпълнения. Така се излъчват лауреатите, които на галаконцерта ще се представят на живо пред своята публика. Талантливите деца ще получат много награди, а големият победител – възможност за професионален запис в БНР.

От сцената на "Млади фолклорни таланти" са започнали творческия си път много изпълнители, а всеки галаконцерт се очаква с вълнение и радост от участниците, екипа на неделното предаване на програма "Хоризонт" и публиката.   

Автор:
БНР
Публикация:
21.05.2022 г. 13:26
Етикети:
концертБългарско национално радиоБНР
"Млади фолклорни таланти"
Посетено:
647
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34734-mladi-folklorni-talanti-v-borisovata-gradina-na-22-may