Музика

Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията „Джаз в цялата страна“

Радиото обявява кастинг за джаз музиканти, който ще завърши с концерти на живо и с представяне на финалистите в радиоефира и онлайн

Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията „Джаз в цялата страна“

 

Jazz FM радио стартира нова инициатива в търсене на най-ярките джаз музиканти на България. Целта на кампанията под името „Джаз в цялата страна“ е да подкрепи и представи за широката аудитория най-талантливите и непознати досега джаз музиканти от цяла България.

Амбицията на инициативата „Джаз в цялата страна“ е да се провежда ежегодно, като всяка година Jazz FM ще избира по един град – домакин, в който музиканти от няколко области в страната ще имат възможност да се представят. Първият регион от кампанията е Варна, където тази година ще могат да се изявят таланти от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. През следващите години радиото ще има за цел да обиколи и останалите региони от България, като постепенно разкрива за по-широката аудитория възможно най-богата палитра от джаз музиканти.

Всеки желаещ, който иска да се включи в инициативата на Jazz FM радио - трябва да изпрати снимки, кратко описание на изпълнителя/групата и аудио- или видеозапис на авторско изпълнение на мейл studio@jazzfm.bg до 17 ч. на 19 май 2022 година. Целият регламент на кампанията можете да видите тук.

Финалистите, селектирани в тазгодишното издание, ще имат възможност да участват в концерти на живо, които ще се състоят на 9 и 10 юни в гр. Варна. В рамките на концертната програма от 18 до 21 ч. ще се проведат индивидуални концерти на участниците, както и интервюта с джаз изпълнителите на място пред публика и на живо по Jazz FM. Водещи на събитието ще са Светослав Николов и Таня Иванова – водеща на предаването „Следобедни импровизации“. Те са подготвили динамична програма, която ще представи в дълбочина музикантите както в радиоефира, така и чрез директен стрийминг онлайн във Facebook страницата на радиото.

 

Автор:
Публикация:
17.05.2022 г. 00:06
Етикети:
Варнаконцертикастингкампанияинициатива
джаз музиканти
„Джаз в цялата страна“
Jazz FM радио
Посетено:
588
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34704-jazz-fm-tarsi-nay-yarkite-dzhaz-tvortsi-v-kampaniyata-dzhaz-v-tsyalata-strana