Музика

"Аида" в памет на Маестро Борислав Иванов

Със същите солисти Маестрото дирижира в Белгия последния си спектакъл на "Аида"

"Аида" в памет на Маестро Борислав Иванов

 

◊ "АИДА" В ПАМЕТ НА МАЕСТРО БОРИСЛАВ ИВАНОВ

На 21 май 2022, 18.00, на сцената на Държавна опера Варна ще оживее „Аида“ от Джузепе Верди - една от най-красивите и пищни постановки в историята на оперния театър и една от любимите творби на незабравимия Маестро Борислав Иванов.

Спектакълът в негова памет е забележителен с това, че в него участват същите солисти, с които той дирижира за последен път „Аида“, по време на турне в перлата на Белгия Антверпен през 2017 г.

Както тогава, така и сега драматичната съдба на етиопската принцеса Аида и египетския военачалник Радамес, преплетена с любовта и амбициите на дъщерята на фараона Амнерис, на фона на войната между двете страни, ще представят Димитринка Райчева – Аида, Валерий Георгиев – Радамес, Михаела Берова – Амнерис, Свилен Николов – Амонасро, Деян Вачков – Рамфис, Гео Чобанов – Цар на Египет, Илина Михайлова – Жрица, и Христо Ганевски – Вестител.

В мащабната продукция участват хорът, балетът и оркестърът на Варненската опера, под диригентската палка на Кръстин Настев, възпитаник на Маестро Борислав Иванов - диригентът, дирижирал на 4 континента, оставил ярка диря в оперната история и на България, и на родния си град,.

За спектакъла на „Аида“ в памет на Маестро Борислав Иванов, по повод 4 месеца от неговата кончина, специално пристига от чужбина синът, известният финансист Борислав Иванов, наследил името на бележития си баща.

 

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
16.05.2022 г. 19:30
Посетено:
1105
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34703-aida-v-pamet-na-maestro-borislav-ivanov