Музика

"Пролетни приумици" - концерт на Национално музикално училище „Любомир Пипков“

4 май 2022 г., 19.00 ч., Зала „България“

"Пролетни приумици" - концерт на Национално музикално училище „Любомир Пипков“

 

◊ КОНЦЕРТ "ПРОЛЕТНИ ПРИУМИЦИ"

Съставите към Националното музикално училище „Любомир Пипков“ ще се представят в концерта „Пролетни приумици“ на 4 май 2022 г. от 19.00 ч. в Зала „България“.

Публиката ще може да се наслади на пъстроцветна музикална програма, изпълнена от Младежка филхармония "София" и Младежка хорова капела, Юношеските хор и оркестър, Духовия оркестър и Народния хор към музикалното училище.

Под диригентството на Велислав Стоянов, доц. д-р Георги Петков, Славил Димитров и Тамара Маврова ще бъдат представени обичани произведения на известни български и чуждестранни композитори. В музикалната програма са включени още и произведения, с които ще се отбележат 110 години от рождението на Парашкев Хаджиев и 100 години от рождението на Александър Райчев.

На финала ще прозвучи емблематичната филмова музика от сагата на Джордж Лукас „Междузвездни войни“, в чест на 80-годишнината на композитора Джон Уилямс, която той отбеляза на 8 февруари тази година.

Билетите за концерта са в продажба онлайн в мрежата на Ивентим и на касата на Зала „България“. 

 

 

Автор:
Ивона Христова
Публикация:
03.05.2022 г. 16:09
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34604-proletni-priumitsi-kontsert-na-natsionalno-muzikalno-uchilishte-lyubomir-pipkov