Музика

Благотворителен концерт „От театъра За театъра“

09 февруари 2022 г., 19:00 ч., Държавен куклен театър – Русе

Благотворителен концерт „От театъра За театъра“

 

◊ ПОКАНА

Благотворителен концерт „От театъра За театъра“

09 февруари 2022 г., сряда, 19:00 ч. 

Концерт на дует „Послепис“ и техни партньори на сцената - част от екипа на Държавен куклен театър – Русе: Васил Маринов на кахон и Илиан Венков - на бас китара. Ще чуете авторски песни на Митко и Светлина, както и популярни български и чужди парчета.

Инициативата е част от кампанията с кауза „Да изградим лятна, театрална сцена към Куклен театър – Русе“, стартирана с Коледен благотворителен базар през декември 2021г.

Идеята за изграждане на лятна сцена се зароди след въведените ограничения за посещения в закрити помещения в следствие разпространението на COVID-19.

Кампанията има за цел да популяризира и да даде широка гласност на каузата, и да получи подкрепа от страна на всички русенци по душа.
Желанието на екипа на Кукления театър е да преобрази пустеещата площ, непосредствено до сградата на кукления театър, с ясната визия да я превърне в притегателен, културен център за възпитание на поколения млади русенци и приказно място за малките зрители.
Всеки любител на кукленото изкуство може да се присъедини като даде подкрепата си – като окаже съдействие с доброволна дейност, с предоставяне на средства или чрез друга финансова подкрепа.

* * *

Входът е свободен, със зелен сертификат.

Автор:
ДКТ - Русе
Публикация:
07.02.2022 г. 11:35
Етикети:
Благотворителен концерткампанияДържавен куклен театър – Русе
„От театъра За театъра“
дует „Послепис“
Посетено:
386
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34084-blagotvoritelen-kontsert-ot-teatara-za-teatara