Музика

Португалската фадо певица Карминьо с концерт в Пловдив

Концертът ще бъде на Античния театър

Португалската фадо певица Карминьо с концерт в Пловдив

 

◊ ФАДО - ДУШАТА НА ПОРТУГАЛИЯ

Португалската певица Карминьо, провъзгласена за най-красивия глас на фадо, за първи път ще изнесе концерт в Пловдив. Музикалното събитие ще бъде на 18 юни 2022 г. на Античен театър.

Мария Кармо Карвало де Андраде е истинското име на певицата, позната на публиката си като Карминьо. Родена е сред звуците на китари и напевите на фадо. Дъщеря на известната певица Teresa Siqueira, тя започва да пее пред публика на 12-годишна възраст. Следват предложения за запис, но тя отлага за няколко години, осъзнала, че пеенето изисква зрялост, която все още не притежава. Завършва образованието си със специалност „Маркетинг и реклама”, пътува в цял свят като участник в различни хуманитарни мисии.  Завръща се в Лисабон, решена да се отдаде изцяло на артистична кариера. Дебютният ѝ албум "Fado" е от 2009 г. и тиражът му достига платинен статус. Следват още четири много успешни албума, концерти в цял свят и първи места в класации.

*

Билетите на цени от 40 до 65 лева се продават в системата на Eventim. Концертът се осъществява от Blue Hills Events с подкрепата и партньорството на Община Пловдив и е част от форума “Music of the Ages”.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.02.2022 г. 12:23
Посетено:
1822
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34069-portugalskata-fado-pevitsa-karminyo-s-kontsert-v-plovdiv