Музика

"София квартет" в петък вечер, 4 януари, в Камерна зала "България"

Концерт със специалното участие на Василий Илисавски, пиано

"София квартет" в петък вечер, 4 януари, в Камерна зала "България"

 

◊ ПОКАНА

Музикантите от най-стария квартет на Софийска филхармония излизат на сцената на Камерна зала "България" този петък, 4 февруари с изпълнения на Брамс и Шуман. 

В 19 ч. зрителите ще могат да се насладят на Клавирен квинтет фа минор от Йоханес Брамс и Струнен квартет № 1 от Роберт Шуман, със специалното участие на Василий Илисавски, пиано. 

През 2022 г. „София квартет" ще зарадва малките си почитатели и техните родители със следващо издание на „Концертите с дрескод за деца: дигитално". Освен нова порция забавни видеоклипове за велики композитори, поднесени на езика на децата, музикантите готвят и конкурс за младежи Sofia Quartet Junior. Както самото заглавие подсказва, квартетистите ще търсят своите наследници, с които да споделят сцената, след като ги посветят в тайните на професията. 
Подробности за конкурса музикантите ще обявят през март, когато се очаква да запишат и новия си албум с музиката на Хайдн и Дворжак. 
Дейностите са част от проекта "Концерти с дрескод за деца:дигитално", финансиран по програма „Култура" на Столична община. 

* * *

Билети за концерта на „София квартет" на 04.02.2022 г. са в продажба на касата на Зала "България" и онлайн на www.eventim.bg

 

 

Автор:
София квартет
Публикация:
01.02.2022 г. 12:49
Посетено:
740
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/34058-sofiya-kvartet-v-petak-vecher-4-yanuari-v-kamerna-zala-balgariya