Музика

Интимно с музиката

Специален концерт на Кварто със сопраното Мария Радоева и обоиста Вълчан Вълчанов

Интимно с музиката

 

◊ ПОКАНА

За нея казват, че е новата Райна Кабаиванска - нейното вдъхновение, ментор и учител.  И въпреки, че е изключителна оперна певица, която покорява с лекота международните сцени, Мария Радоева с удоволствие прие поканата да зарадва отново българската публика, която е привилегирована да слуша нейните изпълнения на родна земя. Неотдавна, с обаянието на своята младост и безупречното си изпълнение на виртуозната роля на Елена от операта „Жената от езерото“ на Росини, мецосопраното завладя сърцата на публиката със замах.

Заедно с виртуозните музиканти от Кварто и Софийска филхармония, на сцената на Зала "България", в „Интимно" с Мария Радоева ще прозвучат любими арии от от Бах, Хендел, Моцарт, Росини и Вон Уилямс и инструментална програма, включваща шедьоври като "Пасакалия“ - Хендел, „Шакона“ на Пърсел, Моцарт „Дивертименто“, „Обоят на Габриел“на Мориконе.

Изборът на сценичните партньори за „Интимно“ на 28 януари не е случаен. Отличителните качества на Quarto, спечелили всички престижни български и международни отличия, са именно същите, които в симбиоза с нейния глас, ще оставят без дъх слушателя, завладявайки го с бляскава виртуозност и изключителен музикален интензитет.

Съставът на музикантите ще води отново харизматичният цигулар Иван Пенчев, който заедно със своите колеги Светлана Станчева, Татяна Тодорова и Димитър Тенчев ще преведе публиката през величието на произведенията, предлагайки една съвсем различна темброва характеристика.

 Специалните гости са Вълчан Вълчанов (обой) и Стефан Врачев (чембало).

Заповядайте на 28.01.2022 г. от 19:00 часа в Зала "България".

Концертът е част от програмата на Софийска филхармония и Кварто Квартет.

Билети на касата на зала България и Ивентим.

 

Автор:
Кварто
Публикация:
21.01.2022 г. 13:21