Музика

Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева

Концертът „Коледна фантазия" ще зарадва публиката на Стара Загора и зрителите на БНТ

Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева: 1
Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева: 2
Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева: 3
Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева: 4

 

◊ ПОКАНА

Коледно матине с Орлин Горанов и Еделина Кънева

И тази година Сдружение "Избери България" организира  музикалното  Коледно матине, превърнало се в традиция и събитие с празничен заряд. За осма година на Рождество ще предложим на меломаните музикална програма от класически и популярни произведения, носещи настроението и духа на Коледните празници. За втори път домакин и партньор на тържествения концерт ще бъде Държавната опера в Стара Загора. В програмата са вплетени балетни изпълнения на трупата на операта, части от знакови балетни постановки за 2021 година.

Концепцията на програмата залага на познати класически творби, но и на популярни песни. Заедно с оркестъра на Държавна опера Стара Загора, на сцената ще свирят и музиканти от Военния биг бенд на Стара Загора, като диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев ще се редуват на диригентския пулт. Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов са подготвили нови изпълнения, чиято премиера ще бъде именно на сцената на Коледното матине. Зрителите ще чуят новата творба „Коледна звезда" на композитора Славил Димитров. Още три песни на  Феликс Бърнард, Ричард Роджърс и Мередит Уилсън са включени за първи път в матинето.

Концертът „Коледна фантазия" ще бъде представен и заснет на 25 декември, от 16.00 часа на сцената на Старозагорската опера, а на празничния 26 декември от 13.00 часа публиката на БНТ 1  ще се наслади на вдъхновяващата музика, красивите балетни изпълнения, поднесени с подобаващо настроение.

По време на Коледното матине 2021 в Държавната опера в Стара Загора ще се спазват всички здравни противоепидемични изисквания.

Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов, диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев, оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера Стара Загора ви канят на новото "Коледно матине 2021"!
 

Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
23.12.2021 г. 14:17
Посетено: 941
Етикети: Държавна опера Стара Загора, Еделина Кънева, Орлин Горанов, БНТ, Стара Загора, Военен биг бенд на Стара Загора, Концерт „Коледна фантазия", Сдружение "Избери България", Коледно матине
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33935-koledno-matine-s-orlin-goranov-i-edelina-kaneva