Музика

„Коледни истории за брас и глас” в Първо студио на БНР

Един специален концерт на 21 декември 2021 от 19 часа

„Коледни истории за брас и глас” в Първо студио на БНР

 

◊ КОНЦЕРТЪТ

Сдружение „Брас перспективи“ и Акапелна група Spectrum Vocal Band в партньорство с Българското национално радио представят един специален концерт - „Коледни истории за брас и глас“.

На 21 декември от 19 часа в Първо студио на БНР за първи път ще бъдат изпълнени на живо зимните музикални картини от едноименния албум на Брас перспективи и Spectrum.

“Коледни истории за брас и глас” предлага музикално пътешествие, минаващо през Германия до три северни страни - Нидерландия, Дания и Финландия - и обратно у дома чрез традиционни старинни коледни песни от 16. до 19. век в нови, модерни и атрактивни аранжименти за 5 тромбона и 5 гласа. Албумът съдържа 9 песни - 3 български, 2 финландски, 2 нидерландски, датска и немска песен.

Музикалните превъплъщения на коледните песни са избрани внимателно и с много любов и ще бъдат изпълнени от петима от водещите тромбонисти в класическата музика у нас: проф. Атанас Карафезлиев, Димитър Стоев, Кирил Михайлов, Петър Каракашев и Емил-Джордж Атанасов. В хармония с ефектния звук на тромбона са гласовете музикантите от Spectrum Vocal Band - Боряна Йорданова, Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков и Константин Бейков.

Аранжиментите са на Даниел Николов, Константин Бейков и Емил-Джордж Атанасов.

В чест на Новата 2022 година, 20 броя от албума Singerprints (втория албум на акапела групата Spectrum, издаден през септември 2021) и 22 броя от албума "Коледни истории за брас и глас“ ще бъдат награди в специална томбола - изненада за публиката.

Специалната лимитирана CD серия на албума “Коледни истории за брас и глас” е само с благотворителна цел в подкрепа на талантливи ученици и студенти, избрали медните духови инструменти за своето образование и професионално развитие. Инициативата поставя началото на Образователен благотворителен фонд на сдружение “Брас перспективи”.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (София, бул. „Драган Цанков“ № 4) и онлайн в мрежата на eventim.bg.

 

Автор:
БНР
Публикация:
20.12.2021 г. 14:37
Етикети:
концертБългарско национално радиоБНР
Акапелна група Spectrum Vocal Band
Сдружение „Брас перспективи“
„Коледни истории за брас и глас“
Посетено:
709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33922-koledni-istorii-za-bras-i-glas-v-parvo-studio-na-bnr