Музика

„Концерти с дрескод" за всички от сърце

„Концерти с дрескод" и „Концерти с дрескод за деца: дигитално" от „София квартет"

 

◊ "СОФИЯ КВАРТЕТ" ПРЕДСТАВЯ

„Концерти с дрескод" за всички от сърце

„Концерти с дрескод" и „Концерти с дрескод за деца: дигитално" от „София квартет"

За проекта си „Концерти с дрескод", съчетаващ сериозна музика и забавна атмосфера, „София квартет" е награден със „Златно перо" за принос в развитието на българската култура.

На 3 декември в Камерна зала "България" предстои поредното издание, този път с дрескод в червено и взривоопасна програма за истински ценители. В петъчната вечер от 19:00 ч. ще звучи Струнен квартет №3, оп. 16 от Паул Хиндемит и Струнен квартет №4 в ми бемол мажор, К. 428 (421b) от Волфганг Амадеус Моцарт.

Билети за събитието са в продажба на касата на зала "България" и в Ивентим https://www.eventim.bg/bg/bileti

Освен за големите, музикантите от „София квартет" са се погрижили и за малките си почитатели.

Историята и музиката на Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт и Менделсон оживяват в серия образователни видеоклипове, част от проекта „Концерти с дрескод за деца: дигитално", продуциран от Фондация за българска литература и финансиран по програма „Култура" на Столична община".

Проектът се фокусира върху ранното музикално образование в България, предлагайки културен продукт с висока художествена стойност, поднесен на достъпен език, подходящ за аудиторията. Петте видеоклипа са разпространени във всички детски градини на територията на София, като са обхванати над 44 000 деца.

Образователната поредица е публикувана на официалния YouTube канал на „София квартет" и достъпна за безплатно гледане - https://www.youtube.com/watch

 

Автор:
Надежда Герова
Публикация:
02.12.2021 г. 12:26
Етикети:
концертпроект„София квартет"„Концерти с дрескод"
„Концерти с дрескод за деца: дигитално"
Посетено:
653
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33808-kontserti-s-dreskod-za-vsichki-ot-sartse