Музика

За първи път в София ще прозвучат Голдберг вариации на Й. С. Бах в обработка за струнно трио

5 декември 2021, 18 ч., Национален музей "Земята и хората"

 

◊ ПОКАНА

На 5 декември, неделя, от 18 часа, в прекрасната зала на Национален музей "Земята и хората", в изпълнение на Марио Хосен (цигулка), Марта Потулска (виола) и Лиляна Кехайова (виолончело) ще прозвучат Голдберг вариации на Й. С. Бах в обработка за струнно трио от Дмитрий Ситковецки.

След като преди 5 години фестивалът представи авторския прочит на творбата от композитора Николай Стойков за две пиана, сега на концерта в "Земята и хората" ще чуем как легендарният цигулар и аранжор Дмитрий Ситковецки майсторски претворява духа и стила на произведението в търсене на нови темброви и естетически измерения.

05 декември (неделя)
18 часа
Национален музей "Земята и хората" – София

*Концертът се провежда без антракт във връзка с наложените противоепидемични мерки. Приканваме публиката да бъде на концерта със зелен сертификат или с предварително направен тест.
 
 
Билети 12 лв. - стандартен билет; 5 лв. за учащи и пенсионери на място преди събитието, както и чрез: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните партньори.

Събитието се организира в партньорство между Международен фестивал "Софийски музикални седмици" и Нов Български университет.

 

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
29.11.2021 г. 18:55
Етикети:
НБУНов български университетСофийски музикални седмициМарта ПотулскаМарио ХосенЙ. С. БахконцертМузика
Дмитрий Ситковецки
струнно трио
Лиляна Кехайова фестивал
Голдберг вариации
Посетено:
1114
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33785-za-parvi-pat-v-sofiya-shte-prozvuchat-goldberg-variatsii-na-y-s-bah-v-obrabotka-za-strunno-trio