Музика

„Джуди” – една тъжна усмивка от „Субдибула”

Групата подготвя новия си албум и планира едночасов онлайн концерт със стари и нови песни

„Джуди” – една тъжна усмивка от „Субдибула”

 

„Джуди” – една тъжна усмивка от „Субдибула”

Преди повече от тридесет години момчетата от групата ентусиазирано пееха „Любовта е приказка”, но сега сякаш са по-склонни да разказват тъжни истории. След „Деликатно мълчание” – песен притча за „духовното затлъстяване”, те отново захванаха вечната тема. Макар и гротескно облечени като улични метачи за клипа, проблемите, с които се занимават, са сериозни. 

„Джуди” е втората песен от новата продукция, която групата пуска след излязлата преди няколко месеца „Деликатно мълчание”, достигнала първо място в класацията за независими български изпълнители "НОВО 10 + 2" на БНТ и успешно участвала в Топ 20 на БНР. И тук в записите, освен основните членове на групата Венци Дреников (клавишни, вокал), Петър Чухов (китара), Момчил Момчилов (китара) и Божидар Тренков (барабани), участват Младен Несторов (бас), Ели Раданова и Йорданка Илова (бек вокали). За разлика от вглъбената, дори мрачна атмосфера на „Деликатно мълчание” (подсилена от черно-белия видеоклип), тук настроението е доста по-весело и цветно. Но не е ли тази веселост само привидна – историята всъщност отново е за загуба и неосъщественост. 

Музиката и текстът са на Венци Дреников, аранжиментът е на всички членове на „Субдибула”, а песента е записана в Toxity Studio (Борис Бончев) и Пиротска 92 (Галин Динев) като смесването и мастерирането са на Момчил Борисов. Видеоклипът е дело на групата с помощта на приятели, като главна роля в него играе дъщерята на автора (Роси Дреникова), която е и повод за написването на песента. Част от кадрите са заснети в домашното студио на Калоян Рамаданов в село Житуша. Целият проект е подкрепен от Национален Фонд Култура: https://ncf.bg/.

Освен че продължават да работят върху парчетата от новия си албум, „Субдибула” планират едночасов онлайн концерт със стари и нови песни, който вероятно ще се осъществи до началото на декември.

https://www.youtube.com/watch?v=_DvTL17qQaM

 

Автор:
25.11.2021 г. 15:37
Посетено: 778
Етикети: концерт, нов албум, Петър Чухов, музика, Венци Дреников, „Джуди”, група „Субдибула”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33703-dzhudi-edna-tazhna-usmivka-ot-subdibula