Музика

Авторски концерт на Михаил Йосифов с Биг бенда на БНР

18 ноември, 19 часа, Първо студио на Българското национално радио

 

◊ ПОКАНА

Биг бендът на БНР представя Авторски концерт на Михаил Йосифов - един от най-обичаните и утвърдени български музиканти, тромпетист с характерен атрактивен, виртуозен стил, автор на музика и аранжименти за десетки клубни и студийни проекти, които се открояват с неподражаем творчески почерк. 

На 18 ноември в Първо студио на БНР от 19.00 часа публиката ще чуе прекрасна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов специално за Биг бенда. Концертът включва и песни, създадени от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист в концертната вечер. Тя ще представи хитовете „На моята тераса", „Околосветско пътешествие", „Стъпки в пясъка" от проекта „Съвременен джаз с българска лирика". 

Професионалната кариера на Мишо Йосифов започва с Биг бенда на БНР. Работил е многократно като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките автори на музика и аранжименти, създадени за него.

Михаил Йосифов е двигателят в създаването на различни успешни музикални проекти като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, BG VINTAGE, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets. Той аранжира музиката на Йосиф Цанков за албума „Онзи вятър от първата среща". В последните години Михаил Йосифов активно работи с неговия Джаз секстет и с актрисата и певица Милица Гладнишка, с младата и талантлива певица Велека Цанкова, с любимката на българската публика Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски и с различни джаз формации. Работил е с музикантите Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Макс Моя, Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Христо Йоцов и др. Участва в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа, в турнето на световноизвестната американска формация Пинк Мартини и оттогава е част от европейските турнета на формацията. Михаил Йосифов съчетава солистичната си кариера с преподавателска дейност в Катедрата поп и джаз изкуство на НМА „Проф. Панчо Владигеров". 

Носител е на наградата „Кристална лира" за джаз музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци и на наградата „Златно перо" на Джаз ФМ и Класик ФМ за специален принос към българската култура. 

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на Ивентим.

 

Автор:
БНР
Публикация:
11.11.2021 г. 14:32
Посетено:
660
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33673-avtorski-kontsert-na-mihail-yosifov-s-big-benda-na-bnr