Музика

Gypsy Swingin’ Cats - горещо трио от струни и клавиши

Виола, акордеон и контрабас ще върнат публиката в златните години на европейския суинг

Gypsy Swingin’ Cats - горещо трио от струни и клавиши
 
 
◊ ПОКАНА

В първата сряда от ноември котараците на суинга ще сгорещят Delta Blues bar. Музикантите ще ви поведат на весела разходка из дебрите на танцувалния джаз, повлиян от традициите на френския джипси суинг. На сцената ще си дадат среща три музикални комети в ръцете на Влади Михайлов (виола), Илко Градев (акордеон) и Юрий Божинов (контрабас). Импровизациите ще завъртят артисти и публика във вихрен танц.

Ако сте зажаднели за добро настроение и усмивки – не пропускайте да се присъедините към Gypsy Swingin’ Cats на 3 ноември – сряда! Срещата е около осем часа.

Ако искате да се насладите на танцувалните ритми на тази гореща музика с по-голяма компания – не пропускайте да направите резервация на телефон 088 755 3482 – местата са ограничени.

Gypsy Swingin’ Cats:

. Влади михайлов – виола
. Илко Градев – акордеон
. Юрий Божинов - контрабас

Delta Blus bar – ул. „Св. св. Кирил и Методий“  44
Сряда, 3 ноември
20 часа
Вход – 10 лв

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Gypsy Swingin' Cats e трио от виола (Влади Михайлов), акордеон (Илко Градев) и контрабас (Юрий Божинов). Звученето им насочва към традициите на френския джипси суинг, а репертоарът включва пиеси от златната ера на суинга – европейски и американски. Любовта към импровизацията и спонтанното музикално общуване обединява музикантите и прави срещите с тях изпълнени с усмивки и добро настроение.

Илко Градев е един от най-колоритните акордеонисти на българската сцена. Познат e на публиката от джаз състави като Acoustic Soul, желан гост на квартетите Para Hot Jazz и Ginger Groove. Tой често може да бъде видян в компанията на певици като Деси Андонова и Георгия Павлова (Lady G) и е важна част от групата на Митко Таралежков. Известен e и на публиката в Румъния като аркордеониста на композитора Cari Tibor и неговият Tango Orchestra.

Юрий Божинов е контрабасист и баскитарист, оставил своя музикален отпечатък в групи като Сафо, Сленг, ПИФ, Дони и Момчил и много други. Участва в концерти и студийни записи със звездите на естрадната музика.Участва като джазмен и мотор на ритъм секцията в много от най-големите фестивали, редом със звездите на сцената.

Влади Михайлов е виолист, контрабасист и баскитарист. Бендлидер на състава за френски цигански суинг Para Hot Jazz, основна фигура в Ginger Groove, музикален партньор на Георгия Павлова (Lady G), съучастник в редица джаз начинания като детския музикален спектакъл „Алиса в страната на джаза“. Свирил на една сцена с Милчо Левиев, Венци Благоев, Веселин Койчев, Джеси Брок и много други музиканти в различни концерти и фестивали.
 
 
Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
22.10.2021 г. 13:04
Посетено:
716
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33563-gypsy-swingin-cats-goreshto-trio-ot-struni-i-klavishi