Музика

Биг бендът на БНР открива концертния сезон с Георги Корназов на 21 октомври

Виртуозният тромбонист ще чества юбилей с премиера на сюитата си „Отражения", специално създадена за Бенда на Радиото

Биг бендът на БНР открива концертния сезон с Георги Корназов на 21 октомври

 

◊ СЪБИТИЕТО

Биг бендът на Българското национално радио и диригентът Антони Дончев откриват своя концертен сезон с юбилей на виртуозния тромбонист Георги Корназов и премиера на специално създадената за състава сюита „Отражения" на 21 октомври от 19.00 ч. в Първо студио на Радиото. 

Георги Корназов работи извън България и концертира в цяла Европа и отвъд границите ѝ. Биг бендът на БНР ще отбележи неговата 50-годишнина с гостуването му като солист и изпълнение на неговата сюита "Отражения" – виртуозна творба, в която авторът дава възможност за атрактивната изява на солистите на оркестъра. 

Георги Корназов свири с едни от най-реномираните български джазови музиканти: Милчо Левиев, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, групата „Бели, зелени, червени" и кларинетиста Иво Папазов. Носител е на престижни награди от международни джазови форуми. Работи със световноизвестни имена като Фил Колинс, Ян Шумахер, Bоб Брукмайер, Ал Джаро, Нилс Ландгрен, Гари Хъзбънд, Кристоф Лауер, Нилс Вограм и много други. 

"Георги Корназов е сред най-даровитите и екзалтиращи ни съвременни тромбонисти", пише за него Franpi Barriaux, а Yves Dorisson допълва: "Георги Корназов е вселена между България и западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността." 

_________

Заради епидемичните мерки само 60 зрители ще могат да присъстват на юбилейния концерт. Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

 

Автор:
БНР
Публикация:
19.10.2021 г. 14:41
Етикети:
Антони ДончевюбилейтромбонконцертБългарско национално радиоБНР
Биг бенд на Българското национално радио
Георги Корназов
Посетено:
760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33545-big-bendat-na-bnr-otkriva-kontsertniya-sezon-s-georgi-kornazov-na-21-oktomvri