Музика

Gypsy Swingin’ Cats в центъра на София

Виола, акордеон и контрабас ще върнат публиката в златните години на европейския суинг

Gypsy Swingin’ Cats в центъра на София
 
◊ ПОКАНА
 
Този четвъртък, 21 октомври, в Art Club Sofia си дават среща виола, акордеон и контрабас. Суингиращите котараци ще ви поведат на весела разходка из дебрите на танцувалния джаз, повлиян от традициите на френския джипси суинг. Импровизациите ще сгорещят атмосферата, ще преплетат тънките, дебелите струни и клавишите. Срещата е около осем часа. Отбийте се за чаша добро настроение!

Ако искате да се насладите на танцувалните ритми на тази гореща музика заедно с по-голяма компания, не пропускайте да направите резервация на телефон 089 684 0174 – местата са ограничени!
 
Gypsy Swingin’ Cats:
. Влади михайлов – виола
. Илко Градев – акордеон
. Юрий Божинов - контрабас
 
Art club Sofia – ул. „Цар Иван Асен II” 6
Четвъртък – 21-ви октомври
20 часа
Вход – 10 лв

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Gypsy Swingin' Cats e трио от виола (Влади Михайлов), акордеон (Илко Градев) и контрабас (Юрий Божинов). Звученето им насочва към традициите на френския джипси суинг, а репертоарът включва пиеси от златната ера на суинга – европейски и американски. Любовта към импровизацията и спонтанното музикално общуване обединява музикантите и прави срещите с тях изпълнени с усмивки и добро настроение.

Илко Градев е един от най-колоритните акордеонисти на българската сцена. Познат e на публиката от джаз състави като Acoustic Soul, желан гост на квартетите Para Hot Jazz и Ginger Groove. Tой често може да бъде видян в компанията на певици като Деси Андонова и Георгия Павлова (Lady G) и е важна част от групата на Митко Таралежков. Известен e и на публиката в Румъния като аркордеониста на композитора Cari Tibor и неговият Tango Orchestra.

Юрий Божинов е контрабасист и баскитарист, оставил своя музикален отпечатък в групи като Сафо, Сленг, ПИФ, Дони и Момчил и много други. Участва в концерти и студийни записи със звездите на естрадната музика.Участва като джазмен и мотор на ритъм секцията в много от най-големите фестивали, редом със звездите на сцената.

Влади Михайлов е виолист, контрабасист и баскитарист. Бендлидер на състава за френски цигански суинг Para Hot Jazz, основна фигура в Ginger Groove, музикален партньор на Георгия Павлова (Lady G), съучастник в редица джаз начинания като детския музикален спектакъл „Алиса в страната на джаза“. Свирил на една сцена с Милчо Левиев, Венци Благоев, Веселин Койчев, Джеси Брок и много други музиканти в различни концерти и фестивали.


Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
18.10.2021 г. 11:36
Посетено:
830
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33534-gypsy-swingin-cats-v-tsentara-na-sofiya