Музика

"София квартет" открива сезона с Хайдн & Дворжак

Концерт на 15 октомври, 19:00 ч. в Камерна зала "България"

"София квартет" открива сезона с Хайдн & Дворжак

 

◊ ПОКАНА

"София квартет" открива сезона с Хайдн & Дворжак

Музикантите от най-стария квартет на Софийската филхармония се качват на сцената на Камерна зала "България" на 15 октомври, за да открият сезон 2021/2022.

В първия им концерт ще звучи Струнен квартет оп. 76, № 2 "Квинтите" от Йозеф Хайдн и Струнен квартет №12, оп. 96 "Американски" от Антонин Дворжак.
 
На 3 декември отново в Камерна зала България ще се състои поредното събитие от популярния проект на квартета „Концерти с дрескод". Съставът е избрал програма с музиката на Волфганг Амадеус Моцарт - Струнен квартет № 4 в ми бемол мажор, К. 428 (421b) и Паул Хиндемит - Струнен квартет № 3. В съответствие с Коледния дух, дрескодът е решен в червено, а чашата червено вино след концерта  в компанията на музикантите, е комплимент за публиката.
 
Противоепидемичните мерки попречиха на "София квартет" и тази година да влезе в образователните институции със серията „Концерти с дрескод за деца", затова артистите решиха да „доведат" великите композитори в детските градини по „втория начин" - дигитално. Пет видоклипа с музиката и биографиите на 5 велики композитори, съфинансирани от Програма „Култура" на Столична община, ще бъдат разпространени във всички столични детски градини през октомври.
 
Билети за концерта на „София квартет" на 15 октомври, 19:00 ч., Камерна зала България можете да откриете на касата на зала България и онлайн на: https://www.eventim.bg/bg/

 

Автор:
Надежда Герова
Публикация:
11.10.2021 г. 15:11
Етикети:
ДворжакХайднконцерт"София квартет"
откриване на сезон 2021/2022
Посетено:
600
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33502-sofiya-kvartet-otkriva-sezona-s-haydn-dvorzhak