Музика

Концертът на Sodom се отлага за догодина на същата дата

Организаторите се обявиха против ограниченията за концерти на открито

Концертът на Sodom се отлага за догодина на същата дата

 

◊ КОНЦЕРТЪТ НА SODOM - ЗА ДОГОДИНА НА СЪЩАТА ДАТА

Концертът на траш метъл групата от Германия Sodom ще бъде отложен точно с една година и ще се проведе на 15 септември 2022 г. на същото място - стадион “Юнак” в София.

Sodom заедно с ЕРА, Милена и Crash/Alien Industry обещават незабравимо и достойно отпразнуване на юбилейната годишнина от първия голям международен рок/метъл концерт в България след демократичните промени.  

Всички закупени до момента билети ще важат за новата дата, без да е необходима презаверка.

 

◊ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА КОНЦЕРТА НЕ ВИЖДАТ ЛОГИКА В НОВИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Организаторите на събитието от Sofia Music Enterprises коментираха причината за отлагането на концерта:

“За съжаление концертният живот у нас отново е жертва на поредната неясна, недообмислена и объркана заповед на Здравно министерство № РД-01-748 от 02.09.2021 г. Ние не схващаме логиката концерти на закрито да са позволени при заемане на 50% от капацитета или със 100 % документирано ваксинирани, тествани и преболедували, а на открито това да не важи. Не можем да си представим публиката на Sodom на стадион Юнак, разположена на столчета с дистанция и пляскаща с ръце, като на партийно събрание. Смятаме това за изключително неуважително както към вас – феновете, така и към самите Sodom.

Определено концертният живот по време на пандемията пострада най-много. Мнението на промоутърите никога не бе поискано, чуто или взето под внимание. Ние никога не получихме и един лев помощи, компенсации по каквито и да е мерки и програми за разлика от колегите ни в нормалните европейски страни,  дори и на Балканите.”

 

 

Автор: Момчил Цонев
08.09.2021 г. 12:01
Посетено: 236
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33312-kontsertat-na-sodom-se-otlaga-za-dogodina-na-sashtata-data