Музика

Концертът на Laibach с Операта в Пловдив се отлага за септември 2022 г.

Новата вълна от COVID-19 е риск за близо стоте артисти в спектакъла

Концертът на Laibach с Операта в Пловдив се отлага за септември 2022 г.
 
 
◊ ПАНДЕМИЯТА ОТМЕНИ ГОЛЕМИЯ СПЕКТАКЪЛ
 
Мащабният спектакъл на словенската група Laibach с Оркестъра и хора на Държавна опера Пловдив се отлага за септември 2022 г. Заради новата вълна от COVID-19 рискът за артистите е голям – за да се осъществи спектакълът, групата трябва да репетира четири дни в затворено помещение с над 80 души оркестър и хор, което крие огромен риск за всички, споделят организаторите от Blue Hills Events.
 
За да се гарантира безопасността на участниците в концерта, по време на който на сцената трябва да излязат около 100 човека, те трябва да имат отстояние от 1,5 м един от друг, което напълно променя концепцията на шоуто и мапинг спектакъла към него. Laibach бяха предвидили да адаптират и преобразят Античния театър в Пловдив чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра.
 
Концертът на Laibach с Оркестъра и хора на Държавна опера Пловдив ще се състои през септември 2022 г., като предстои скоро да бъде обявена точната дата, както и условията за връщане на билети.
 
 
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.09.2021 г. 09:57
Посетено:
719
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33310-kontsertat-na-laibach-s-operata-v-plovdiv-se-otlaga-za-septemvri-2022-g