Музика

Ден за музика

Класически концерти в Плевен

Ден за музика
На пианото - Царина Маринкова


◊ СЪБИТИЕТО

Меломаните от Плевен ще имат възможността да прекарат няколко приятни часа с музиката на велики композитори в интерпретацията на млади дарования.

На 11 януари, от 17 часа, в ХГ "Дарение Светлин Русев" те ще чуят изпълнения на Царина Маринкова, пиано. А от 19 часа същия ден в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие" - концерт на Плевенска филхармония.

Вход свободен


◊ ПОВЕЧЕ

В следобедния концерт възпитаничката на НУИ "Панайот Пипков" Царина Маринова, завършила класа на Елеонора Карамишева по пиано, ще изпълни Бетовен - 32 вариации, с-moll, и Шуман, Соната № 2, опус 22, g-moll. Пианистката е студентка първа година, клас по пиано, в Prins Claus Conservatory, Грьонинген, Холандия. Тя е лауреат на национални и международни конкурси - Варненско лято, Мартенски музикални дни, Сан Даниеле - Италия.

Във вечерния концерт програмата включва две произведения: Йоханес Брамс - Симфония № 2 и Концерт за пиано и оркестър № 3 от Лудвиг ван Бетовен. Солист - Елена Иванова. Младата музикантка следва докторантура по пиано в НМА "Панчо Владигеров". На диригентския пулт - Георги Патриков - главен асистент по дирижиране от НМА.
Автор:
Ценка Пенева
Публикация:
10.01.2007 г. 21:34
Етикети:
Посетено:
484
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/3323-den-za-muzika