Музика

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Още 1800 билета за “Гала в София” на 31 август

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

 

Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август пред катедралния храм “Свети Александър Невски” в София свършиха месец преди събитието

Организаторите от SY11, спазвайки всички противоепидемични мерки към днешна дата, пускат в продажба още 1800 билета на цени от 60 до 250 лв. в системата на Epay Go.  От Столична община, която е партньор в организацията на концерта, създават специален пропускателен режим в деня на събитието.

 Йончева и Доминго ще излязат на специална сцена в центъра на София със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. В репертоара са включени популярни арии и дуети от прочути опери.

Лятото на Соня Йончева и Пласидо Доминго е много динамично. Двамата са част от програмата на големия оперен фестивал с концерти в Любляна, но единственото им съвместно участие ще бъде в София. 

За “Гала в София” пристигат меломани от цяла Европа. 

Соня Йончева пя в операта “Сибир”, която се поставя за първи път във Флоренция. Премиерата бе в рамките на 83-ото издание на фестивала „Маджо музикале фиорентино“. „Сибир“ от Умберто Джордано бе дирижирана от маестро Джанандреа. Операта е показана за пръв път в Миланската Скала на 19 декември 1903 г.  Италианските медии не пестят суперлативи за българското сопрано Соня Йончева (Стефана), която премерва силите си в една от най-трудните арии на целия сопранов репертоар. “Божествен глас и силно актьорско присъствие”, пише критиката за Йончева. Партнират ѝ звезди от първа величина като грузинският тенор Джорджи Стуруа (Василий) и румънският баритон Джордж Петеан (Глеби). Последното участие на Йончева тези дни беше в Монпелие, където тя изнесе концерт с Филхармонията.

Вместо заслужена ваканция, Соня  записва нов албум през лятото за компанията “Сони мюзик”. Последният ѝ албум Rebirth се радва на комерсиален успех и е в класациите за оперна музика. В него е включена и българската народна песен “Заблеяло ми  агънце”.

През есента оперната прима ще има серия концерти из Европа с репертоара от албума. Очаква се сопраното да го представи и в България през 2022 година.

Пласидо Доминго закри фестивала в Арена ди Верона и след малка почивка ще пристигне в София за концерта си със Соня Йончева.

“За мен това ще бъде вълнуващо пътуване из оперния свят с един от най-великите артисти на нашето време”, каза Соня Йончева.

* * *

Билети на цени от 60 до 250 лв. могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от:  https://epaygo.bg/3107431516

 

Автор: Организаторите
04.08.2021 г. 14:03
Посетено: 837
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33197-puskat-oshte-bileti-za-kontserta-na-sonya-yoncheva-i-plasido-domingo