Музика

Българската група „Krekhaus“ с концерт в София и участия в Австрия, Швеция и САЩ

Групата ще представи песните от дебютния си дългосвирещ албум на 28 юли в Кино Кабана - София

Българската група „Krekhaus“ с концерт в София и участия в Австрия, Швеция и САЩ

 

◊ ПОКАНА

На 28 юли (сряда) българската рок група „Krekhaus“ ще представи дебютния си дългосвирещ албум с концерт на сцената на „Кино Кабана“. Концертът в София ще се състои преди „Krekhaus“ да представят музиката си и пред три международни публики.

Българската група ще свири на първото издание на европейския шоукейс фестивал „Future Echoes“ в Швеция – нов проект на екипа зад най-големия шведски шоукейс фестивал „Live at Heart“.

През октомври пък родните музиканти се отправят към Ню Йорк, за да свирят в рамките на световния фестивал „Mondo NYC“ – шоукейс фестивал и професионална конференция, на която артистите имат шанса да представят музиката си пред добре познати имена от световната музикална индустрия. Само близо 50 изпълнители от цял свят се очаква да вземат участие в „Mondo NYC“, като Krekhaus“ е първата група от България, някога канена да свири в рамките на фестивала.

Групата обяви и новината, че през септември предстои да участва и на престижния фестивал „Waves Vienna“ в Австрия.

Онлайн вече можете да чуете албума „Gutenachtstrasse (буквално Улица „Лека нощ“), издаден с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Албумът се заиграва с редица жанрове, сред които пост-пънк, алтернативен рок, фънк и блус.

Освен международните си изяви „Krekhaus“ ще изпълняват и на два български фестивала до края на лятото – Sunland Festival в Приморско, организиран от екипа зад най-големия фестивал на Балканите EXIT, и Wrong Fest в Пловдив, който за поредна година ще събере на едно място водещи изпълнители от световната алтернативна сцена.

Повече информация за концерта на 28 юли в София можете да откриете тук: https://www.facebook.com/events

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
27.07.2021 г. 14:30
Етикети:
Посетено:
701
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33165-balgarskata-grupa-krekhaus-s-kontsert-v-sofiya-i-uchastiya-v-avstriya-shvetsiya-i-sasht