Музика

Майсторски клас на Вики Алмазиду в Нов български университет

Заключителен концерт на 23 юли, 19.30 ч., Лятна амфитеатрална сцена на НБУ

Майсторски клас на Вики Алмазиду в Нов български университет

 

Известната поп и джаз изпълнителка и съпруга на Милчо Левиев – Вики Алмазиду провежда своя пореден Майсторски клас в Нов български университет. Повече от 20 са селектираните млади изпълнители от България и Гърция, които тази година имат възможността да се докоснат до опита и таланта на 
известната джаз певица.

От 11 до 23 юли в музикалните зали на Нов български университет Алмазиду обучава младите певци на тънкостите на вокалното изкуство в джаза. Тази година специален гост и преподавател е виртуозният джаз пианист Григорис Симадопулос. Музикантът работи с младите певци и инструменталисти върху усъвършенстване на техните импровизационни качества и ги обучава на джаз хармония.

Най-добре представилите се участници в класа по майсторство в джаза, ще получат възможност да продължат обучението си с Вики Алмазиду.

Майсторският клас ще завърши с голям заключителен концерт на 23 юли, в 19.30 ч., на Лятната амфитеатрална сцена на Нов български университет.

В програмата на концерта ще бъдат включени разнообразни произведения и поп парчета, заедно с джаз стандарти, които ще зарадват публиката.

Специално участие в концерта ще имат и редица известни български джаз музиканти сред, които Юлиян Янев и Димитър Горчаков (пиано и синтезатор), Арнау Гарофе-Фарас (саксофон), Димитър Благоев (китара), Борислав Петров (ударни), Васил Хаджигрудев (контрабас) и Тодор Бакърджиев (тромпет).

 

 

Автор:
НБУ
Публикация:
21.07.2021 г. 13:14
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33144-maystorski-klas-na-viki-almazidu-v-nov-balgarski-universitet