Музика

Васил Петров продължава турнето си „SymphoNY way” 2 и през август

Концертите преминават с поредица от бисове и бурни овации

Васил Петров продължава турнето си „SymphoNY way” 2 и през август

 

Турнето  SymphoNY way 2 на Васил Петров преминава с впечатляващ успех. Големият изпълнител представи новата си програма на летните сцени в Сливен, Пловдив, Бургас, Петрич, Карлово и Ямбол, където предизвика възторжени отзиви сред публиката и поредица от бисове.

Успехът от първите шест концерта надмина очакванията ми и това го казвам съвсем искрено. Надявам се да продължим в същия дух. Нямам търпение за срещите ми с моята публика през следващите месеци и да ги направя щастливи с новата ми програма“ – споделя Васил Петров.

Следващите градове, които ще посети Васил Петров с новата програма SymphoNY way 2 са: Плевен на 10 август, открита сцена в двора на Регионалния исторически музей, на 11 август е във Велико Търново от 21:00 ч. на сцената на Летния театър, част от съпътстващата програма на „Сцена на вековете“. В Търговище е на 26 август - Арена Търговище, 6 септември в Ловеч, 7 септември в Шумен – Студентски парк, 8 септември в Русе – Канев център, 22 септември в Созопол – Амфитеатър Созопол.

На концертите Васил Петров представя новия си албум – LOVE SONGS Vol.1, както и световни поп и рок хитове на Стинг, Бийтълс и Дийп Пърпъл в красива симфонична интерпретация. Присъстват още авторски филмови теми и световна филмова музика - Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, популярни джаз и боса нова песни, както и хитове на Синатра. На сцената с него са Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов, джаз музикантите - Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни), Христо Минчев (бас китара) и специален гост е брилянтната цигуларка и носител на множество световни награди – Зорница Иларионова. 

Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Медийни партньори на турнето са Радио 1. Билети за концертите от касите на залите.

Концертите се провеждат при пълно спазване на разпоредбите на Министерство на здравеопазването за отстояние и вход. Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залите.

За допълнителна информация на страницата на Васил Петров: https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial

 

Автор:
Маргарита Тошева
Публикация:
20.07.2021 г. 15:07
Посетено:
677
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33141-vasil-petrov-prodalzhava-turneto-si-symphony-way-2-i-prez-avgust