Музика

Виртуозният Филип Хензи за първи път в България за концерт с Биг бенда на БНР и Антони Дончев

8 юли 2021, 19.00 ч., Първо студио на Българското национално радио

Виртуозният Филип Хензи за първи път в България за концерт с Биг бенда на БНР и Антони Дончев

 

◊ СЪБИТИЕТО

Виртуозният пианист Филип Хензи идва за първи път в България за концерт с Биг бенда на БНР на 8 юли от 19.00 ч. в Първо студио на Радиото. С това очаквано събитие джаз-музикантите и маестро Антони Дончев закриват сезон 2020/2021.

Филип Хензи е пианист, кийбордист, композитор и аранжор. Работи със световноизвестни имена като Бил Евънс, Бърт Джорис, Пакито де Ривера, Алекс Сипягин и др. Автор и аранжор е на известните произведения на Швейцарския джаз оркестър.

„Това ще е последният концерт за сезона. Музиката на Хензи е изключително красива за слушателите, но трудна за изпълнителите и този концерт е голямо предизвикателство пред нашия оркестър. Това ще е достоен завършек на едни нелек сезон", споделя маестро Антони Дончев.

Българската публика ще чуе авторски композиции и аранжименти на Филип Хензи като Urban Nomads, Promenade, Snail Rail, Dolce Cabana, Madonna, Amber Gambler, Jolán's Kräutergarten, Gizmo, For Henny. Специален гост в концерта ще е един от най-изявените съвременни български китаристи Николай Карагеоргиев.

*

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на EVENTIM.bg

Билети, закупени през 2020 г., ще важат без презаверка.

 

Автор: БНР
06.07.2021 г. 17:03
Посетено: 900
Етикети: Биг Бенд на БНР, концерт, Българско национално радио, БНР, Филип Хензи, Николай Карагеоргиев, маестро Антони Дончев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/33080-virtuozniyat-filip-henzi-za-parvi-pat-v-balgariya-za-kontsert-s-big-benda-na-bnr-i-antoni-donchev