Музика

„Приказката P.I.F.“ - предстоят концерти в София и Пловдив

Групата представя новия си албум с гост вокалисти

„Приказката P.I.F.“ - предстоят концерти в София и Пловдив
 
 
◊ P.I.F. С ТУРНЕ СЛЕД ЗАГУБАТА НА ВОКАЛА СИ ДИМО
 
Българската група P.I.F. тръгна на национално турне, за да представи новия албум "P.I.F. 6". Гост вокалисти са Свилен Ноев (група "Остава"), Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов (група "Jeremy?").
 
Шестте опуса в "P.I.F. 6" са записвани от вокалиста на групата Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница. Димо не успя да се пребори с COVID-19 и ни напусна в края на миналата година. След внезапната загуба на Димо, останалите членове на групата Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) решават да оставят записаните парчета незавършени, с всички прекрасни и малки несъвършенства, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния процес. 
 
Най-големите хитове на P.I.F., сред които „Приказка“, „Невидимо дете“, „Огън“ и „Вали“, ще прозвучат в изпълнение на приятелите на групата Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов. След концертите във Варна и Бургас предстоят концертите в София на 24 юни на "Арена София" (Колодрума в Борисовата градина) и на 25 юни в Пловдив на "Stage park". В двата концерта ще пеят Графа, Свилен, Дичо и Ерсин.

Една от мечтите на Димо е качествената българска музика да се развива и представителите ѝ да са обединени от тази кауза. Успя да я постигне, макар че вече не е между нас, споделят организаторите. 

Билетите за концертите вече са в продажба в мрежата на Eventim, а част от приходите ще бъдат отделени за подкрепа на семейството на Димо.
 
 
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
21.06.2021 г. 10:40
Посетено:
1005
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32978-prikazkata-p-i-f-predstoyat-kontserti-v-sofiya-i-plovdiv