Музика

Концертът „Рапсодии" на Симфоничния оркестър на БНР на 18 юни ще звучи на четири континента

"Еврорадио" ще излъчи събитието, българската публика ще го слуша в зала „България"

Концертът „Рапсодии" на Симфоничния оркестър на БНР на 18 юни ще звучи на четири континента

 

◊ СЪБИТИЕТО

Концертът „Рапсодии" на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин ще се излъчва от Глобалния медиен алианс „Еврорадио" в Европа, Азия и Америка. Милиони слушатели ще чуят концерта, който българската публика ще слуша на 18 юни от 19.00 ч. в зала „България". За меломаните от цял свят Радиосимфониците ще изпълнят емблематичните рапсодии на българските класици.

„Този концерт ще бъде вдъхновяващ и за публиката, и за музикантите", казва маестро Марк Кадин: „Бих го сравнил с мощен витаминен и музикален заряд, необходим за всеки. Чака ни ярка, разпалваща и както винаги особена програма – само рапсодии, знаменити и неизвестни, прекрасни и любими." 

Музикалната география на програмата включва Унгарска рапсодия № 14 на създателя на този уникален жанр Ференц Лист, Румънска рапсодия №1 на Джордже Енеску и Рапсодия на Клод Дебюси, в която ще солира един от най-добрите млади български кларинетисти Кристиян Калоянов.

Радиосимфониците ще изпълнят знаковата Рапсодия на Веселин Стоянов. Кулминацията на вечерта ще бъде „Вардар" на Панчо Владигеров – едно от най-популярните и изпълнявани български произведения у нас и в чужбина.

*

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков" №4), на касата на Софийската филхармония в зала „България", както и в мрежата на Eventim

 

Автор:
БНР
Публикация:
13.06.2021 г. 15:26
Посетено:
822
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32909-kontsertat-rapsodii-na-simfonichniya-orkestar-na-bnr-na-18-yuni-shte-zvuchi-na-chetiri-kontinenta