Музика

„Академията кани Пловдив“ на грандиозен концерт на Античния театър тази вечер

На 9 юни от 20.30 ч. е кулминацията на фестивала Made аt the Academy

„Академията кани Пловдив“ на грандиозен концерт на Античния театър тази вечер

 

„Академията кани Пловдив“ на грандиозен концерт на Античния театър тази вечер

На 9 юни от 20.30 ч. грандиозен мултижанров концерт на Античния театър е кулминацията на фестивала Made аt the Academy, част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 година. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив (АМТИИ) представя пред пловдивчани и гости на града своите таланти – студенти и преподаватели.

В представителния концерт „Академията кани Пловдив“ ще вземат участие Хор на студентите, Ансамбъл съвременни танцови техники, Академичния народен хор, Академичен фолклорен ансамбъл, Академичен народен оркестър, Академичен смесен хор Гаудеамус, Студентска поп и джаз формация при АМТИИ, Интро квартет и много други изпълнители.

Преди това, от 18.00 ч., залите за временни експозиции на Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I Батенберг“ № 15 отварят врати за представителната Годишна изложба на факултет „Изобразителни изкуства“ на Академията, в която се представят всички специалности: графичен дизайн и фотография, педагогика на обучението по изобразително изкуство, сценография, фотография, дизайн на облеклото, стенна живопис, живопис, графика, скулптура и др. Както всяка година ще бъдат обявени отличените студенти в ежегодния студентски конкурс.

Двете събития са с ВХОД СВОБОДЕН.

Като най-значима образователна културна институция в Пловдив АМТИИ има амбицията да превърне фестивала Made аt the Academy в ежегоден постоянно обновяващ се арт форум, на който публиката да става съпричастен свидетел на успехите на Академията в подготовката на бъдещи творци и заедно с това оформя техните качества в естествена сценична публична среда. В лицето на организаторите на проекта проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и проф. д-р Галина Лардева, екипът на висшето училище по изкуствата очаква Made аt the Academy да заеме мястото си сред най-значимите събития в културния живот на Пловдив.

Проектът Made аt the Academy се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и в партньорство с ОИ Старинен Пловдив.

Събитието може да проследите на: https://www.facebook.com/events/

 

 

Автор: Катя Стайкова
09.06.2021 г. 13:57
Посетено: 226
Етикети: АМТИИ, Пловдив, фестивал, представителен концерт, Made аt the Academy
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32898-akademiyata-kani-plovdiv-na-grandiozen-kontsert-na-antichniya-teatar-tazi-vecher