Музика

Новият фестивал Sunland, част от Exit, с първо издание в Приморско през юли

Изпълнителите ще бъдат световноизвестни имена, избрани от Exit

Новият фестивал Sunland, част от Exit, с първо издание в Приморско през юли

 

◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Две седмици след фестивала ЕXIT в Нови Сад, Сърбия, световни музикални звезди и български изпълнители ще участват в нов тридневен музикален фестивал от 29 до 31 юли на плажа Перла край Приморско – SUNLAND. Фестивалът ще бъде българското издание на ЕXIT.

За решението на организаторите на EXIT да изберат именно България за нова сцена на световния фестивал повлиява и високата оценка на Перла като отлична локация с подходящи природни и инфраструктурни дадености за развитието на музикално събитие, споделят организаторите.

Капацитетът на местата на фестивала е над 15 000, сцените ще бъдат 4, осигурен е мащабен паркинг и VIP зона, в която гостите могат да се насладят на кулинарните изкушения на шеф Андре Токев.

На основната сцена изпълнителите ще бъдат световноизвестни имена, избрани от EXIT, заедно с актуални български банди.  Ще има и "Водна сцена" за дневно парти в морето, DJ Stage – алтернативна DJ сцена, и Stroeja Live Stage – разнообразна селекция от изпълнители на живо.

Партньор на фестивала в България е Световната здравна организация, UNICEF и Европейската комисия в България като част от кампанията „Прегърни живота“, която има за цел да насърчи ваксинирането срещу COVID-19.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СРЪБСКИЯ ФЕСТИВАЛ EXIT

Фестивалът ЕXIT, едно от най-мащабните и посещавани музикални събития в Европа, празнува своята 20-а годишнина този юли в емблематичната за него Петроварадинска крепост в Нови Сад. Отличен два пъти за „Най-добър голям европейски фестивал” и с 200 000 посетители на издание, EXIT вече е истинска музикална институция, която не само привлича фенове от цял свят, но има силата и влиянието да открива и утвърждава нови талантливи съвременни музиканти и групи.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.06.2021 г. 14:40
Посетено:
1173
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32887-noviyat-festival-sunland-chast-ot-exit-s-parvo-izdanie-v-primorsko-prez-yuli