Музика

Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки" на 24 май

"Пролетна дъга" на сцената на Държавна опера Стара Загора

Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки" на 24 май

 

◊ ПОКАНА

Празничен концерт на децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки" на 24 май

На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, най-малките членове на Старозагорската опера - децата от подготвителната и от вокалната групи на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки" ще представят самостоятелен празничен концерт с цветното заглавие „Пролетна дъга".

От сцената на Държавна опера Стара Загора, в 18.00 часа малките артисти ще поздравят публиката с „Репетиция за концерт" от В. А. Моцарт и песните от Маргарита Шоселова – „Дъгата", „Капитански бивалици-небивалици", „Приятелството", „Жабче Жабуранче", „Бръмбазък", „Плодове и зеленчуци", „Пролетно е" и др., а публиката ще има възможността да пее заедно с тях.

„Подготовката за концерта тече още от месец февруари - споделя ръководителката на студията Йова Петкова, - като с нея първоначално се бяха заели Маргарита Шоселова и Инна Андреева - вокалните педагози на студията. Поради боледуване на Маргарита Шоселова и задължителните  противоепидемични мерки се наложи да се прекратят присъствените репетиции. От средата на април децата работят с нов ръководител Боряна Петрова. Въпреки краткото време, с което разполагат, талантливите ни деца  са много ентусиазирани и амбицирани и с нетърпение очакват на  24 май да представят най-после своя празничен концерт, който със сигурност ще стопли сърцата на нашата публика."

* * *


Държавна опера Стара Загора е одобрена и сертифицирана като Безопасна среда от Центъра за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС).

При провеждането на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

 

Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
22.05.2021 г. 15:23
Етикети:
празничен концертконцертДържавна опера Стара Загора
Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки"
"Пролетна дъга"
Посетено:
1224
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32780-praznichen-kontsert-na-detsata-ot-detsko-yunosheskata-studiya-za-opera-i-balet-margaritki-na-24-may