Музика

"Среща с Деди Йожи" - Музиката на Йосиф Цанков

20 май 2021, 19:00 часа, Първо студио на БНР

"Среща с Деди Йожи" - Музиката на Йосиф Цанков

 

◊ ПОКАНА

Концертът на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев на 20 май представя музика на Йосиф Цанков.

„Среща с Деди Йожи" е проект на неговия внук, един от най-атрактивните съвременни джаз музиканти и виртуозен тромбонист Велислав Стоянов, който ще бъде и солист в концерта.

Йосиф Цанков е автор на над 500 музикални произведения. Негови песни са изпълнявани и включвани в албуми от известни чужди изпълнители като Жозефин Бейкър, Клаудио Вилла, Артуро Теста и други. Събитието ще отбележи 110 години от рождението и 50 години от кончината на „Патриарха на българската музика".

Аранжиментите са дело на един от най-ярките български тромпетисти Михаил Йосифов, който ще партнира на Вили Стоянов на сцената.

Велислав Стоянов е тромбонист, един от най-активно свирещите и записващи музиканти на родната сцена. Преподавател по цугтромбон в НМА „Панчо Владигеров", диригент на духовия оркестър и ръководител на джаз бенда в НМУ „Любомир Пипков".

Михаил Йосифов е тромпетист и композитор. Преподавател по тромпет и диригент на биг бенда в НМА „Панчо Владигеров".

Двамата са основатели на Българската Брас Асоциация, която стои зад проектите Биг Бенг Брас Асоциация, Брас Асоциация Комбо, Михаил Йосифов Секстет, BrazzViliDJ, RomaNENO Project, Old School Trombone и други. И двамата са носители на приз „Златно перо" за принос към българската култура.

Не пропускайте този музикален празник!

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на EVENTIM.bg

 

Автор:
БНР
Публикация:
18.05.2021 г. 13:09