Музика

Радиосимфониците се завръщат на сцената с музиката на Испания на 14 май

Блестящият китарист Рафаел Агире – за пръв път на българска сцена

Радиосимфониците се завръщат на сцената с музиката на Испания на 14 май

 

◊ ПОКАНА

Симфоничният оркестър на БНР се завръща на сцената с дългоочаквания концерт „Испания" на 14 май от 19 ч. в Зала „България". Под диригентството на Марк Кадин Радиосимфониците ще представят една от най-цветните си програми с необикновена селекция от музикални картини на забележителни испански и европейски класици и блестящия китарист Рафаел Агире.

Един от най-популярните китаристи в света излиза за пръв път на българска сцена. Номинираният за Грами Агире ще изпълни знаменития концерт за китара „Аранхуес" на Хоакин Родриго. С това произведение испанецът дебютира на Фестивала Вербие в Швейцария, а изпълнението му, излъчено по medici.tv, е най-гледаното видео на тяхната Фейсбук страница: https://www.rafael-aguirre.com/

Радиосимфониците ще изпълнят Рапсодия за оркестър „Испания" на Еманюел Шабрие, Испанско капричио на Римски-Корсаков и Сюита №2 от балета „Тривърхата шапка" на Мануел де Файя.

„Това е програма от суперхитове, но без баналността и шаблоните", казва маестро Марк Кадин за толкова очаквания концерт на Симфоничния оркестър на БНР и обобщава: „Това е концерт за любовта към Испания."

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков" №4), на касата в залата и онлайн в мрежата на EVENTIM.

 

Автор:
БНР
Публикация:
10.05.2021 г. 15:26
Посетено:
906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/32695-radiosimfonitsite-se-zavrashtat-na-stsenata-s-muzikata-na-ispaniya-na-14-may