Музика

Биг бендът на БНР ще чества 60-годишнината на Христо Йоцов с авторски концерт

12 ноември 2020, 19.00 ч., Първо студио на Националното радио

Биг бендът на БНР ще чества 60-годишнината на Христо Йоцов с авторски концерт

 

◊ СЪБИТИЕТО

60-годишнината на Христо Йоцов ще чества Биг бендът на БНР с концерт на 12 ноември, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на Националното радио. Авторският концерт на един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще представи ретроспекция на творчеството му, създадено за бенда на радиото.  

На сцената на Първо студио на БНР ще прозвучат пиеси, създадени от 1983 г. до днес. Сред тях са любимите на публиката „Ringi-Ringi", „Black Pepper", „East & West", „A Hard Way Home", „On Da Riff" и „A Foggy Mood". Ще бъдат представени и новите композиции „Better Later Than...", „Hot Jamm", „Slow & Cozy" и „Sambanitsa". Виртуозният инструменталист Христо Йоцов ще свири на барабани и вибрафон, а в някои пиеси ще влиза в ролята на бенд лидер. Дългогодишният му творчески партньор Антони Дончев ще бъде на сцената не само като диригент на Биг бенда, а и като пианист в някои от творбите.  

Виртуозен и атрактивен инструменталист, Христо Йоцов е композитор и аранжор с богато творчество, създадено за най-ярките български джаз певци, инструменталисти и формации. Свирил е в собствени проекти с участието на български и световноизвестни джаз музиканти, за които създава оригинална музика като „Opium", „Seven Steps", „Jazz Ball", „Funky", „Go Fusion", „Next Step", „Jazz Cats". Има над 30 албума, издадени от български и чужди компании. Христо Йоцов е уважаван педагог, професор по ударни инструменти в катедра „Поп и джаз" на НМА „Панчо Владигеров". 

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на eventim.bg.

Билетите, закупени за отложения концерт през пролетта, ще важат след презаверка в Рекламно-информационния център на Радиото.  

 

Автор:
БНР
Публикация:
10.11.2020 г. 15:52
Посетено:
733
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31959-big-bendat-na-bnr-shte-chestva-60-godishninata-na-hristo-yotsov-s-avtorski-kontsert