Музика

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота

Концерти на 9 и 10 октомври от 19:00 часа в Дом на културата - Пловдив

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота

 

◊ СЪБИТИЕТО

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота на 9 и 10 октомври от 19:00 часа в Дом на културата.

След успеха в Италия - концертният проект с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини като "La strada", "La Dolce Vita", "8 1/2", "Aмаркорд" ще бъде представен за първи път в България!

Автор на новите аранжименти за симфоничен оркестър е Микеле Челаро, а диригент - маестро Диан Чобанов. В мултимедийния концерт ще бъдат вплетени документални кадри от живота на Фелини и Нино Рота, както и любими моменти от филмите.

Признат за „кръстникът" на филмовата музика, Нино Рота оставя диря с теми към повече от 150 киноленти, сред които титанични заглавия като "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Сладък Живот" на Фелини, "Ромео и Жулиета" на Дзефирели и още куп безсмъртни филми. Носителят на „Оскар" за музика "озвучава" всички филми на своя добър приятел Федерико Фелини - от „Белият шейх" през 1952 г., до „Репетиция на оркестър" през 1978 г.!

* * *

Билети на касата на Опера Пловдив, касите на Ивентим и онлайн на - https://www.eventim.bg

Капацитетът на публика в залата е 50 % - настаняване през място!  

 

Автор:
Публикация:
06.10.2020 г. 15:15
Посетено:
691
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31788-opera-plovdiv-otbelyazva-100-godini-ot-rozhdenieto-na-felini-s-muzikata-na-nino-rota