Музика

Награда за "SymphoNY way" на Васил Петров: премиера в София на 7 октомври

Забележителното събитие е копродукция със Софийска филхармония

Награда за "SymphoNY way" на Васил Петров: премиера в София на 7 октомври

 

◊ ПОКАНА

Новата впечатляваща програма „SymphoNY way“ на изключителния Васил Петров с Врачанска филхармония, която ще чуем на 7 октомври в зала "България", получи награда за музикално събитие на годината „Вечната музика“ по БНТ в категория „Джаз“ за месец юли 2020.

На 7 октомври (сряда) от 19:00 ч. Васил Петров ще интерпретира хитовете на Бийтълс, Франк Синатра, Дюк Елингтън, Жобим, Франки Вали, Нино Рота и други изненади с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената са още джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас) и специален гост солист е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

В симфоничната програма присъстват заглавията: Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Smile на Чарли Чаплин, My Way, Caravan на Дюк Елингтън, Love Story на Нино Рота и други световни хитове и класически произведения.

Концертът е част от турнето, което започна през юли и премина през големите сцени на Пловдив, Бургас, Варна, Петрич, Зорница Фемили Естейт, Амфитеатъра на Блек Сий рама голф, Двореца Балчик и Амфитеатъра на Созопол с голям успех и много бисове.

Концертът ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването.

Билетите на цени от 12, 15, 18, 20 и 25 лв. са налични на касата на зала България и в мрежата на Ивентим.

 

 

Автор: Маргарита Тошева
02.10.2020 г. 11:29
Посетено: 619
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31768-nagrada-za-symphony-way-na-vasil-petrov-premiera-v-sofiya-na-7-oktomvri