Музика

"София – празнувай с класика!" - тържествен концерт за Деня на София

17 септември 2020, 19:00 ч., НДК, Платформа А6

"София – празнувай с класика!" - тържествен концерт за Деня на София

 

◊ ПОКАНА

Агенция „Кантус Фирмус“ Ви кани на тържествения концерт
„София – празнувай с класика!“
 
17 септември 2020, 19:00 ч., НДК, Платформа А6
 
С участието на:
Гергана Николаева, мецосопран
Георги Черкин, пиано
Оркестър на Класик ФМ радио
Диригент: Григор Паликаров
 
Събитието ще събере на една сцена виртуозния пианист Георги Черкин, оперната дива Гергана Николаева и музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио. Под палката на опитния маестро Григор Паликаров, те ще ви забавляват с някои от най-популярните класически творби на всички времена – пиеси от Моцарт, Бетовен, Шуман, Дебюси, Албенис и филмови хитове от големия екран. Пъстър калейдоскоп от музикални шедьоври, вълнуващи и вдъхновяващи мелодии с непреходна стойност. Пиесите са в специални авторски аранжименти, създадени от Георги Черкин, а красивият и топъл глас на Гергана Николаева ще Ви пренесе в един свят на романтика и мечтателност.
 
Концертът обещава много емоции и добро настроение. Неговото празнично послание е отправено както към публиката, така и към хората на изкуството, които продължават да са сред най-засегнатите от кризата с COVID-19.
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е част от празничната програма за Деня на София в Календара на културните събития на Столичната община.
 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
17.09.2020 г. 14:02
Посетено:
929
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31699-sofiya-praznuvay-s-klasika-tarzhestven-kontsert-za-denya-na-sofiya