Музика

Турнето на Васил Петров преминава и през Варна: слушайте музиката на Стинг и Бийтълс на 7 август

Концертът е част от турнето „Symphony Way” с Врачанска филхармония

Турнето на Васил Петров преминава и през Варна: слушайте музиката на Стинг и Бийтълс на 7 август

 

◊ "SYMPHONY WAY" С ВАСИЛ ПЕТРОВ ВЪВ ВАРНА

„SYMPHONY WAY“ е името на новия проект на известния певец Васил Петров, който представя класически песни от различни жанрове и откъси от мюзикъли и световни хитове. Турнето ще премине през Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик.

На 7 август от 19:30 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна вечните класики ще бъдат разказани с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония и с изящната фраза и кадифен глас на Васил Петров.

В програмата са хитовете на Бийтълс, Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

„Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар са аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в реперотоара ми, включващи заглавия като Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин и други изненади.“ – споделя Васил Петров.

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

*

Концертът ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция, издадени от Министерство на здравеопазването.

Билети с цени от 10 лв., 15 лв., 20 лв, 25 лв. от билетния център на ФКЦ- Варна, от касата на театър Българан и в мрежата на Ивентим.

*

Facebook/Vassil Petrov  YouTubeChannel/Vassil Petrov 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.07.2020 г. 14:08
Посетено:
833
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31506-turneto-na-vasil-petrov-preminava-i-prez-varna-slushayte-muzikata-na-sting-i-biytals-na-7-avgust