Музика

Удостоената с две награди „Музикант на годината“ 2019, Зорница Иларионова е специален гост в турнето „Symphony Way” на Васил Петров

Талантливата цигуларка засне видеоклип към „Сантиментален валс“ на Чайковски

Удостоената с две награди „Музикант на годината“ 2019, Зорница Иларионова е специален гост в турнето „Symphony Way” на Васил Петров

 

Великолепната цигуларка Зорница Иларионова, която спечели два приза - за “Активна творческа дейност”, и заедно с пианистката Мартина Табакова получиха отличието “Ансамбъл на годината”, засне първия си видеоклип на романтичната тема на Пьотр Илич Чайковски „Сантиментален валс“ .

Необикновена, стилна и въздействаща продукция, с филмови кадри съчетаващи красотата на произведението и перфектния тон и фразиране на Зорница Иларионова.  

Пианистката в записа е Мария-Елена Средрева. Режисьор и оператор на красивата лента е Михаил Янакиев. Монтажът и постпродукцията е на Михаил Янакиев и на Стойчо Стоянов, музикант и собственик на много добре развиващата се музикална школа XS Artist – music school.

Видеоклипът на Зорница Иларионова е финансиран от програма "Солидарност в културата". Инициативата се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност на културата“.

Зорница Иларионова е специален гост в турнето „Symphony Way” на Васил Петров, което ще премине през Пловдив (21 юли, Летен театър Бунарджика), Бургас, (23 юли, Летен театър), Петрич (27 юли, стадион Цар Самуил), Варна (7 август, Фестивален и конгресен център) и двата есклузивни концерта на 25 юли открита сцена в Zornitza Family Estate Relais & Châteaux, Мелник и на 14 август, Амфитеатър на BlackSeaRama Golf & Villas.

Млада, красива и изключително талантлива, Зорница Иларионова е завършен музикант с редица международни награди и представя достoйно страната ни престижви музикални световните сцени - Япония,  Атина (Гърция), Турция, Германия, Франция, Испания, Лондон(Великобритания), Виена(Австрия) и Ню Йорк(САЩ). На тържествена церемония в Кралския Дворец „Ел Пардо“ в Мадрид през 2014-та година, Зорница Иларионова е наградена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда за най-добър млад цигулар. Лауреат на Голямата награда на конкурса и специалната награда на Френското национално радио. Редовен солист на камерните и симфонични оркестри в България и чужбина.

Гледайте видеоклипа към „Сантиментален валс“ на Пьотр Илич Чайковски в новия YouTube канал на Зорница Иларионова .

 

Автор:
Маргарита Тошева
Публикация:
02.07.2020 г. 11:14
Посетено:
695
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31402-udostoenata-s-dve-nagradi-muzikant-na-godinata-2019-zornitsa-ilarionova-e-spetsialen-gost-v-turneto-symphony-way-na-vasil-petrov