Музика

Виктор Калдерон в Ялта клуб на 8 декември

Очакват Ви Smokin Jo и Sandy Rivera

Виктор Калдерон в Ялта клуб на 8 декември


◊ СЪБИТИЕТО

На 8 декември 2006 столичният Ялта клуб организира парти с участието на американския диджей Виктор Калдерон.

Намерението на Калдерон е да посрещне почитателите си със своя саунд проект Еволв (Evolve), който самият той описва като “завръщане в бъдещето на хаус музиката”. Evolve стартира от нюйоркския клуб Crobar, който по традиция веднъж месечно е домакин на събитието. Зад пулта Калдерон ще представи най-актуалните музикални новости в световен мащаб и ще подари на най-запалените си фенове близо 10-часови сетове.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ТУРНЕТО

В България Виктор Калдерон ще пристигне в деня на партито, което е с начален час 23.00 часа. От българска страна ще вземат участие диджеите Liubo Ursiny и Хуан.

Предстоящата визита на Калдерон ще е втората поред в рамките на една календарна година. В разгара на лятото нюйоркската “хаус–машина” записа участие в първата по рода лятна фиеста NESCAFE FRАPPE SUMMER TOUR’ 2006. Партито с негово участие в клуб
Мания на Слънчев бряг бе номинирано за най-доброто на лято 2006 от феновете на клубния хаус саунд.


◊ ЗА ВИКТОР КАЛДЕРОН

Най-популярният в момента американски диджей е известен със статуса си на личен ремиксатор на Мадона с над 10 ремикса на едни от най-големите й хитове, както и със съвместната си работа със Стинг, чиято преработена версия на “Desert Rose” прекара цели 80 седмици в класацията на Billboard dance.

Израсналият в Бруклин Калдерон е представен на нюйоркския нощен живот на впечатляващата 15-годишна възраст от своя по-голям брат. Бързото му увлечение по денс музиката полага основите на завидна кариера. През 1996 Калдерон записва първия си солов албум “Give It Up”, който моментално се превръща в хард-хаус класика и заедно с продължението си “Beat Me Harder” месеци наред не слиза от Billboard денс класациите. Следват редица участия в престижните клубове Limelight, Life, Roxy и Liquid.

Съвместната му работа с Мадона стартира от 1998, когато Кралицата на попа му поверява ремиксирането на “Frozen”, пилотния сингъл на албума “Ray of Light”. Успехът, който Виктор постига с работата си с Мадона, води до съвместни проекти със Стинг, Глория Естефан, Рики Мартин, Елтън Джон, Дестънис Чайлд, Синди Лоупър. Феноменът Калдерон продължава да покорява класациите и легиони от фенове по целия свят с “Do It Properly” и “Are You Satisfied”.

“DJ-стването ми е най-големия отдушник, нещо от което имам нужда в моя живот” – признава Калдерон. “То върви ръка за ръка с продукциите и студийната работа”.


◊ НОВИНИ В АВАНС

Седмица след Виктор Калдерон, на 16 декември, специален гост на Ялта клуб ще бъде световноизвестната Smokin Jo – единствената жена, печелила авторитетната награда на DJ Magazine – DJ of the year.

Столичният топ клуб ще посрещне Нова година в компанията на нюйоркският новатор в хаус музиката Санди Ривера.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
01.12.2006 г. 16:53
Етикети:
Посетено:
531
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/3135-viktor-kalderon-v-yalta-klub-na-8-dekemvri