Музика

"Музиката помага" - онлайн концерт на проф. Венцеслав Николов

Излъчване на живо от сцената на Сити Марк Арт Център - 14 април, 19:30 часа

"Музиката помага" - онлайн концерт на проф. Венцеслав Николов

 

◊ ПОКАНА

"Музиката помага" - онлайн концерт на проф. Венцеслав Николов

В седмицата преди Възкресение Ви каним да се включите в едно музикално откровение - виртуозна онлайн разходка с музиката на Бах, Профокиев, Ибер, Бритън, Тахел...

На 14 април 2020 г. в 19:30 ч. от сцената на Сити Марк Арт Център световноизвестният виолончелист професор Венцеслав Николов ще очарова сетивата ви, заедно със своето старинно виолончело Matteo Goffriller (Венеция, 1726 г.).

Проф. Венцеслав Николов е един от най-популярните български концертиращи артисти. Освен виолончелист и диригент, той е професор по камерна музика в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ - София, педагог, писател-белетрист, ерудит. Репертоарът на проф. Николов обхваща повече от 400 творби - от виолончелови концерти до виртуозни миниатюри. Създател е на Лятната академия на остров Фьор в Северно море, води курсове и семинари в Баден-Баден, в Швейцария, Италия, САЩ (Мичиган и Флорида), както и майсторски класове в България. Проф. Венцеслав Николов е автор на книгите: “Пътуване с Venzicello”, “Капричии”, “Едно учителско семейство”, "Острови", “Пътека от звуци”, “Крадци на сенки”, "Заточен в рая" и др.

Можете да се включите с Вашите мнения и въпроси към проф. Николов непосредствено след концерта на следния адрес: https://live.cmart.info/muzikata-pomaga.html.

Онлайн излъчването е напълно безплатно! Закупуването на виртуален билет не е задължително условие, но ще бъде своеобразна подкрепа към труда и усилията на всички, ангажирани в реализирането на концерта.

Програмата на концерта включва:

Й. С. Бах - Буре в до мажор
Сарабанда в ре минор
Регер - Ларго и Гавот
С. Прокофиев – Марш
Ж. Ибер – Гирларзана
С. Цинцадзе – Чонгури
Б. Бритън - Ламенто, Серенада и Марш
Р. Ба(х)льозов - База и надстройка
Две американски песни (spirituals)
Две японски песни
Две български народни песни
Р. Тахел - Сарабанда и Фламенко

*

Бъдете здрави и се пазете! Музиката помага!
 #StayHome

 

Автор:
Екип на Сити Марк Арт Център
Публикация:
12.04.2020 г. 14:21
Посетено:
1042
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31116-muzikata-pomaga-onlayn-kontsert-na-prof-ventseslav-nikolov