Музика

Проф. Людмил Ангелов представя млади таланти

Клавирен концерт на 7 март от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център

Проф. Людмил Ангелов представя млади таланти

 

◊ СЪБИТИЕТО

Прочутият пианист проф. Людмил Ангелов ще представи млади музиканти, наградени в неговия майсторски клас в Нов български университет от 2019 г.

Александър Томов, Мария Миланова и Славчо Тодоров от България и Доач Бездюз от Турция са най-добре представилите се таланти, които ще участват в събитието със специалното участие на проф. Ангелов. Клавирният концерт ще се състои на 7 март от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

Почитателите на това изкуство ще се насладят на произведения от Д. Скарлати, Ф. Менделсон, Фр. Шопен, Ф. Лист, Ал. Скрябин и М. Мошковски.

Популярен по цял свят, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри под палката на световноизвестни диригенти. Концертирал е в Берлинската филхармония, прочутата „Музикферайн“ във Виена, „Концертгебау“ в Амстердам, залите „Плейел“ и „Гаво“ в Париж, „Линкълн Сентър“ в Ню-Йорк, оперният театър „Ла Скала“ в Милано и много други. Записвал е за фирмите RСА, Hyperion Records, Gega new, Pentatone, Danacord, Non Profit Music, Toccata Classics и други. Признат като голям съвременен интерпретатор на Шопен, Людмил Ангелов е изпълнявал многократно Интеграла на клавирното творчество на полския композитор и е чест гост на най-известните Шопенови фестивали, включително „Шопен и неговата Европа“ във Варшава.

Поредното издание на майсторския клас на Маестро Людмил Ангелов в Нов български университет ще се проведе от 9 до 19 юли 2020 година.

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
06.03.2020 г. 14:36
Етикети:
Сити Марк Арт ЦентърМайсторски класклавирен концертЛюдмил Ангелов
Доач Бездюз
Мария Миланова и Славчо Тодоров
Александър Томов
Посетено:
990
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/31012-prof-lyudmil-angelov-predstavya-mladi-talanti