Музика

Извънреден концерт на духов оркестър "Карандила"

С обновена програма в Суингинг Хол

Извънреден концерт на духов оркестър "Карандила"


◊ СЪБИТИЕТО

Поради изключително големия интерес при последното представяне на групата в Swingin' Hall на 14 ноември групата отново е включена в програмата на популярния столичен клуб.

На 26.11.2006 от 22.00 часа майсторите на балканско-ориенталския суинг ще свирят за българските си фенове в разширен състав и с напълно обновена програма. С групата ще се представят и любимците на столичната публика близнаците братя Джурови (тарамбуки).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПАТА

Карандила е един от най-компактно звучащите и динамични брас оркестри за стила. Няма да чуете нестройна и хаотична музика каквато обикновено се асоциира с подобни формации. Вместо това те ни поднасят типичната за българския фолклор (в изпълненията на ръченици и хора) енергичност и жизненост. Запазена марка за Карандила е характерният отлично синхронизиран оркестров брас звук. Техните композиции ще приковат вниманието ви с прецизния ъптемпо бийт и невероятни тромпетни импровизации, които преминават от джаз в цигански мелодии.

С настоящия концерт групата отново подсказва, че не се е отказала да търси нови начини за представянето си пред по-широка и по-различна аудитория.


◊ ПРЕДСТОЯЩО

На 03.12.2006 г. в Суинга предстои и участие на друга българска група - Икадем, която участва през месец май в престижния виенски фестивал Balkan Fever. Това ще е единствената им клубна изява в България до края на тази година.
Автор:
Виктор Лилов
Публикация:
23.11.2006 г. 21:34
Посетено:
1325
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/3090-izvanreden-kontsert-na-duhov-orkestar-karandila