Музика

Точка БГ отбелязва девет години на сцената

Акустичен концерт в Студио 5, НДК

Точка БГ отбелязва девет години на сцената

 

◊ ПОКАНА

Акустичният проект за нови градски песни "Точка БГ" ще отпразнува деветата си годишнина с концерт в столичния клуб Студио 5.

През 2011 година Тодор Янкулов, Пламен Сивов, Красимир Първанов и Зорница Попова създават групата, която скоро се превръща в една от водещите формации за изпята поезия в България. Разпознаваемият стил на групата - съчетанието между красива поезия на български език, хармонията на четирите гласа и естествения звук на трите акустични китари спечелиха много приятели на Точка БГ в страната и чужбина. 

Това, което събра четиримата и все още ги държи заедно - любовта към красивата българска поезия, изпята от душа.

"Първият ни концерт беше в началото на март 2011 г.", пишат музикантите в анонса си към събитието. "Девет години се изтърколиха незабелязано, но забележително. Започнахме на шега, без каквито и да било очаквания, свирехме в малък кръг, като за приятели. Постепенно кръгът се разширяваше, но и до сега свирим като за приятели. Навъртяхме над 100 самостоятелни концерта, сигурно още толкова участия, издадохме албуми, направихме много клипове с нашите песни. Имахме честта да свирим и записваме с прекрасни музиканти - Венко Поромански, Борис Таслев, Цветина Панайотова, Теодора Иванова, Любо Цанев, Минко Ламбов, Михаил Йосифов, Иво Александров... Обложките на албумите - красиви и запомнящи се, с неизменната помощ на Делчо Рашков. Записите ни нямаше да звучат така без майсторлъка на Владимир Бочев. На всички тях - благодарим! Точка БГ продължава, многоточието е отворено за още музика."

Кога: 15 март, неделя, от 18.30 ч.

Къде: Студио 5 – НДК, София

 

Автор:
Точка БГ
Публикация:
10.02.2020 г. 14:30