Музика

Матю Дикей ще миксира в "Ялта клуб"

Парти с участие на холандския диджей

Матю Дикей ще миксира в "Ялта клуб"


◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният диджей Матю Дикей (Matthew Dekay) идва отново в България за голямо парти, организирано от столичния Ялта клуб. Събитието ще се състои предстоящия петък, 24 ноември.

Диджеят с холандски произход ще пристигне в България в деня на електронното парти, което е с начален час 23.00 часа. Преди неговия сет от българска страна зад пулта ще се изявят резидентите на клуба Liubo Ursiny и Juan.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДИДЖЕЯ

Името на холандския диджей стои зад повече от 30 оригинални продукции, много от които са "гвоздеите" в сетовете на най-големите диджеи като Tiesto, Dave Seaman, Sasha, Danny Howells Sander Kleinenberg, Deep Dish, Victor Calderone и много други.

Дикей прави първите си стъпки в електронната музика на 12-годишна възраст, подражавайки на Жан-Мишел Жар и Kрафтверк. Кариерата си като диджей започва с редовни участия на фестивалите Dance Valley и Extrema в Холандия. На 26 вече обикаля света с амбицията да обогати хауса чрез разностилни влияния и така да го отдалечи от съвършено линейните, изчистени мелодии.

Парчетата, сред които This Category, Passion и Higher Thoughts, както и популярният му ремикс на Beastie Boys – култовото Intergalactic, получават благословията на водещи диджеи в бранша и изкачват върховете на световните денс чартове.

През ноември 2004 г. Дикей прави Essential Mix за BBC - Radio 1, привилегия предоставяна единствено на най-елитните и актуални диджеи.

Впоследствие, за да доразвие музикалните си идеи, холандецът създава групата The Matthew Dekay Band и полага основите на свой собствен лейбъл – DK records.


◊ В АНОНС

Партито с участието на Матю Дикей е последното от ноемврийската програма на Ялта клуб. Предстоящият месец декември столичния топ клуб отново ще събере най-търсените и популярни имена сред световните диджеи. Специални гости на клуба в последния месец от годината ще са Виктор Калдерон (Victor Calderone), Smokin Jo и Санди Ривера (Sandy Rivera).
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
22.11.2006 г. 15:25
Етикети:
Посетено:
495
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/3079-matyu-dikey-shte-miksira-v-yalta-klub