Музика

Концерт „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа"

26 декември 2019, 19.00 ч., Зала "България"

Концерт „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа"

 

◊ ПОКАНА

Концерт „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа" 

В сърцето на празничния сезон Софийска филхармония и Симфониета-Враца поднасят на почитателите на красивата музика на Виена и Европа разкошен галаконцерт с прочути валсове, полки, увертюри, арии, дуети и ансамбли в традициите на непреходната класическа оперета и опера.

Бляскавата гала е под патронажа на Нейно превъзходителство Посланик на Република Австрия - Андреа Вике.

На 26 декември от 19.00 ч. в галаконцерта „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа" гостуват звездите на оперетата и операта - Даниела Владеску, Стефан Попов (Румъния), Валентина Корчакова, Мария Цветкова, Марио Николов (България), под диригентската палка на маестро Христо Павлов. Ще чуем и виртуозните изпълнения на цигуларя, който покорява европейските сцени - Йован Богосавлевич (Сърбия).  

В традицията на виенската изтънченост, специално за публиката на 26 декември в зала „България" е организирано валс-училище, в антракта на галаконцерта. Балетният режисьор и хореограф от Виена - Венцислав Вике Дерменджиев ще запознае аудиторията с традициите и детайлите на валса, превърнал се в емблема на град Виена, особено с творчеството и музикалното наследство на фамилията Щраус.

Очакват ни вълнуващи изпълнения под звуците на виенския валс и неповторимо забавление с великолепната музиката на Й. Щраус, Ж. Офенбах, И. Калман, Фр. Лехар, Ж. Бизе, Дж. Верди, В. Монти, Р. Щолц, Г. Дендрино.

Билетите за галаконцерта на 26 декември от 19.00 ч. „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа" са в продажба на касата в Зала "България" и в мрежата на eventim.bg
 
* * *

Симфониета-Враца / Юбилеен сезон 2019/2020 г. / 110 години организирано музикално движение във Враца

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.12.2019 г. 18:01
Етикети:
операоперетаХристо ПавловконцертСофийска филхармония
Венцислав Вике Дерменджиев
Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа
Симфониета-Враца
Посетено:
1638
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30693-kontsert-novogodishni-nazdravitsi-s-muzikata-na-viena-i-evropa