Музика

В очакване на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър

Най-доброто от класическата оперета! 28 декември, 19 часа, Зала 1 на НДК

В очакване на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър

 

◊ НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

На станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър в Зала 1 на НДК на 28 декември от 19:00 часа ще звучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от класическата оперета. Тази година те са разделени в четири отделни блока, в които ще видим най-доброто от Калман, Лехар, Офенбах и Щраус. На сцената в целия се блясък ще излязат солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Декорът на концерта-спектакъл ще е пищна бална зала с разположена в средата огромна коледна елха. Като на всеки бал и тук ще се танцуват прочутите валсове на Щраус и Лехар, темпераментният чардаш на Калман и вечно младия и завладяващ кан кан на Офенбах.

И тази година в Новогодишния оперетен бал участват децата от балетна школа „Проф. Драгулева-Луканов”. Те ще зарадват публиката със свое изпълнение на „Валс на снежинките”от балета „Лешникотрошачката”.

„Оперетното изкуство е празнично изкуство и затова нашият концерт-спектакъл ще бъде между Коледната и Новогодишната нощ – на 28-ми декември. Това са най-празничните дни в годината, а оперетата, както знаят нейните почитатели, е най-празничният музикално- театрален жанр” – казва проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал в Зала 1 на НДК.

Заповядайте на станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2020–та година, елате да се заредим с празнично настроение!

Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg  и в www.eventim.bg

 

 

Автор: Държавен музикален театър
18.12.2019 г. 13:27
Посетено: 404
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30684-v-ochakvane-na-novogodishniya-opereten-bal-na-muzikalniya-teatar